-
2008. július 28., hétfő
Krumpliprósza
Valamikor szinte mindenhez krumplit ettünk, mert olcsó volt.
Most leírom a krumpliprósza receptjét, ajánlom mert laktató és kellemes ízű.
Kb 1 kg krumplit csíkos reszelőn lereszelünk. Kicsit megsózzuk, majd kb 5 perc állás után
a keletkezett folyadék egy részét leöntjük. Kell hozzá 3 dl aludttej (kefir) és annyi liszt, hogy
se híg, se túl sűrű ne legyen. Kell hozzá kb 3-4 evőkanál olaj. Jól elkeverjük és palacsintasütőbe
kevés olajat téve, azt felmelegítve hozzáadunk egy merőkanál prószamasszát, azt szétterítjük és
mindkét oldalát ropogósra sütjük.
Ha a prószát tepsiben vékonyan szétterítve megsütjük a sütőben más ízű lesz, de szintén jó.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Drága Péter bácsi :)
Örülök hogy a lelked jól van:) Feltétlenül kipróbálom a receptedet,és a halak is izgatják a fantáziámat amit írtál. Igen..nagyon szeretek horgászni,de itt a Kis-Dunán nem igen lehet semmit fogni. Már évek óta szinte üres a fogási naplóm. Köszönöm a Wass Albertes linket, ígérem odafigyelek hogy jól használjam fel. Puszillak:Isa
Puszi,puszi neked is drága Péter
bácsi :)
Ölellek:Isa
De még milyen jó! Nagymamám zalai volt, ott ez az egyik legfinomabb étel...(volt...), aztán még a dödölle, lisztes gánica, babos káposzta, rozmaringos csirkepaprikás nokedlival...és még sok finom étel...
Megjegyzés küldése